DESTINASJONER - zanzibar

Lange hvite sandstrender, korallrev, krystallklart vann, deilige krydderdufter og en spennende og rik kultur. Zanzibar er det perfekte feriemålet.

BESTILL DITT EVENTYR I DAG

OM ZANZIBAR

Med lange hvite sandstrender, korallrev, krystallklart vann, en rik kultur og et mangfold av krydder, er Zanzibar et perfekt feriemål.

Zanzibar preges fortsatt av over 200 år under sultanatet Oman. Likheten mellom Zanzibars Stonetown og Omans hovedstat er fortsatt tydelig, selv om Stonetowns sjarm ligger i dens små smug, solblekede stenhus og fravær av moderne bygninger. Den er nå også oppført på UNESCO’s verdensarvliste. Folk på Zanzibar lever hovedsakelig av fiske, jordbruk, turisme og eksport av krydder. Av aktiviteter dreier det meste seg om bading, dykking, snorkling, og annen vannsport. Vi anbefaler også en tur til en av de mange krydderfarmene.

Til Zanzibar`s lillesøster med nordnorsk ferge:
De færreste som reiser til Zanzibar får med seg at staten består av to øyer. Den noe mindre øya Pemba ligger en overnattingstur unna med den tidligere norske fergen "M/S Lyngen". Båten, som fortsatt har instrukser og skilting på norsk, går nå i fast rute mellom de to Zanzibar-øyene. Pemba mangler hoteller, skoler og store butikker, og ikke minst turister. Det er faktisk så få turister som kommer til Pemba at lokalbefolkningen fortsatt husker dem som besøkte øya for flere år siden. Pemba ligner mer på fastlands-Tanzania enn på sin flate storesøster sør i havet og bærer heller ikke det samme preget av Omansk besittelse. Fellesnevneren er den alltid tilstedeværende krydderduften, den er bare enda sterkere på Pemba! Pemba er absolutt verd et besøk, men man kan ikke forvente den samme standarden som på resten av Zanzibar.
Nyttig å vite

Zanzibar by
1.3 millioner
: Ligger utenfor Tanzanias kyst, et par times båtreise fra Dar es Salaam
Kjøpes på flyplassen ved ankomst, koster 50 USD.
Tanzania Shilling (TSh)
Hovedspråket er Kiswahili, men engelsk og arabisk er også godt utbredt.

Følg oss


Get Africa Tracel Facebook Get Africa Tracel Instagram

Nyhetsbrev

Bli den første til å høre om våre nyeste turer og destinasjoner for ditt neste eventyr.

KONTAKT OSS

Ta kontakt for et
uforpliktende reiseforslag

E-POST

© opphavsrett 2016. Get Africa Travel . All Rights Reserved

Nettstedet er designet og utviklet av Yellow House Marketing

Top