DESTINASJONER - ZAMBIA

Føl deg som en oppdagelsesreisende på første klasse på zambezi-elven og i luangwa-dalen. Zambia er et paradis for safarientusiaster.

BESTILL DITT EVENTYR I DAG

OM ZAMBIA

Her kan du oppleve Victoriafallene, den ville Zambezielva og et rikt dyreliv i rå og pulserende villmark – alt i ett.

I Zambia finner du South Luangwa, en av de flotteste nasjonalparkene i Afrika, med et fantastisk rikt dyreliv og storslått landskap. Dette er det ville Afrika på sitt beste! Flere av campene vi bruker her blir satt opp på sesongbasis og etterlater seg så liten innvirkning på naturen som mulig. Også Lower Zambezi National Park, som ligger på nordbredden av Zambezi-elva, har tett konsentrasjon av dyr og et landskap som går for å være usedvanlig vakkert. Noen av våre beste safariopplevelser noen sinne har vi hatt i Zambia.

Når du reiser til Zambia, er det obligatorisk å besøke de mektige Victoriafallene, eller «Mosi-oa-Tunya» – røyken som tordner. Dette er «hjertet» av Afrika og det eneste sted i verden hvor fire land møtes: Zambia, Zimbabwe, Namibia og Botswana. Victoriafallene regnes blant verdens syv naturlige underverk, og er unektelig en opplevelse for livet.

I Zambia produseres det mye tradisjonell kunst som keramikk, kurvmakeri (Tongakurver), krakker, tøy, matter, trefigurer, jernskjæringer, tråd- og kobberhåndverk. Støtt gjerne lokal kunst på et av de mange markedene.
Nyttig å vite

Lusaka
15 millioner
Zambia grenser mot Angola, Botswana, Den demokratiske republikken Kongo, Malawi, Mosambik, Namibia, Tanzania og Zimbabwe. Sør i Zambia danner en del av Zambezielva grensen mot Zimbabwe
Koster 50 USD og kjøpes ved innreise
Kwacha har pålydende 50, 100, 500, 1000, 5000 og 10 000, 20 000 og 50 000 kwacha sedler.
Zambia har tre ulike sesonger. Desember til april: varmt og vått, mai til august: kjølig og tørt, september til november: hett og tørt. Temperaturen om sommeren går fra 25° C til 35° C og om vinteren fra 6° C til 24° C. Beste reisetid er fra april til november.
Totalt snakkes det hele 73 språk i Zambia. Det offisielle språket er engelsk, som blir brukt i forretningsliv og skole. Det lokale hovedspråket, spesielt i Lusaka, er Nyanja. I byene snakkes det Bemba og Nyanja, i tillegg til andre lokale språk.

Følg oss


Get Africa Tracel Facebook Get Africa Tracel Instagram

Nyhetsbrev

Bli den første til å høre om våre nyeste turer og destinasjoner for ditt neste eventyr.

KONTAKT OSS

Ta kontakt for et
uforpliktende reiseforslag

E-POST

© opphavsrett 2016. Get Africa Travel . All Rights Reserved

Nettstedet er designet og utviklet av Yellow House Marketing

Top